Снимка pixabay Предвижда се през цялата година кралицата и високопоставени членове на

...
Снимка pixabay Предвижда се през цялата година кралицата и високопоставени членове на
Коментари Харесай

На 6 февруари следващата година кралица Елизабет Втора ще стане първият монарх в британската история, който ще отбележи 70 години на престола

Снимка pixabay 

Предвижда се през цялата година кралицата и високопоставени членове на кралското семейство да посещават разнообразни места в страната за присъединяване в събития във връзка платинения празник.

Военен церемониал в Лондон, карнавали в разнообразни английски градове и концерт на международни звезди в Бъкингамския замък са част от събитията, с които ще бъде маркиран платиненият празник на английската кралица Елизабет Втора през юни идната година, заяви Би Би Си, като цитира известие на Бъкингамския замък.

Тържествата ще бъдат от втори до пети юни, като четирите дни ще са почивни във Англия в чест на 70-ата годишнина от ръководството на монарха, написа Стандарт. 

На 6 февруари идната година кралица Елизабет Втора ще стане първият монарх в английската история, който ще означи 70 години на престола. Както при златния и диамантения празник, за всенародните тържества е определен месец юни поради хубавото време.

В първият ден от тържествата, четвъртък, през Лондон за пръв път от началото на пандемията ще премине боен церемониал, в който ще вземат участие 1400 военни, 200 коня и 400 музиканти. В същия ден на всички места в Обединеното кралство и отвъдморските територии и за първи път и в столиците на страните от Общността на нациите ще бъдат запалени юбилейни факли.

На идващия ден в катедралата " Сейнт Пол " в Лондон ще бъде отслужена тържествена благодарствена работа. В събота кралицата и членове на кралското семейство ще посетят конно съревнование. Вечерта в Бъкингамския замък международни звезди ще поздравят монарха с концерт за юбилея й на престола.

В неделя в цялата страна ще има всенародни тържества и улични паради, а в Лондон над 5000 души ще вземат участие в региона към Бъкингамския замък във фестивал на изкуствата с изложения на улично изкуство, с театрални, музикални и циркови осъществявания.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР